dilluns, 16 de novembre del 2015

APRENDICES VISUALES


PORTAFOLI 16/11/2015


El Monstre de Colors no sap què li passa. S'ha fet un garbuix d'emocions i ara li toca desfer l'embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.





PORTAFOLI 13/11/2015

Descripció:
En Tupi viu en un món envoltat de coses i objetes dels quals encara no sap el nom. Aprèn a través de les imatges a anomenar cada pictograma que apareix a les pàgines d’aquest divertit llibre.

PORTAFOLI 02/10/2015


 Hueseto quiere ser un niño
Titulo: Cuento Hueseto quiere ser un niño
Desarrollo: 
Escuchamos un cuento para Halloween llamado Hueseto quiere ser un niño.
Recursos:


Material: Cuento
Tiempo: 10 min. aprox.
Espacio: Aula





Les Emocions. Pinça.


Desenvolupament activitat:
Per començar, vem ensenyar la nostra pinça a la professora i ella tenia 3 cares diferents (feliç en color verd, normal en color groc i dolent de color vermell) i teniem que possar la pinça en el color que sentiem en aquell moment.


Baby Human


BABY HUMAN

Descubre una nueva perspectiva en el mundo del desarrollo infantil destacando las aptitudes para el movimiento, la percepción y la comunicación, el desarrollo de la mente, la capacidad social y la actitud emocional.

Lejos de ser unos bebés indefensos y llorones, los recién nacidos son seres de gran inteligencia con los sentidos plenamente desarrollados y la habilidad de asimilar y procesar la constante avalancha de imágenes, sonidos, sentimientos y movimientos que los bombardean desde el nacimiento.



diumenge, 18 d’octubre del 2015

Inside Out 16/10/2015



COMENTARIO PELÍCULA:


Yo pienso que está película no es del todo clara para los peques de casa, creo que para ellos, es difícil entender según que emociones y cosas que transcurren en la película, como a nosotros,  por que motivo las sienten y de que manera repercuten en nuestras vidas. 

Personalmente, la película trata sobre las emociones, en ella recalca 5, cuáles de las 5 es la más importante. Todas tienen un papel importante en la vida de Riley. Y eso se ve reflejado en cada uno de los momentos de la película. Nos hace saber, que los recuerdos esenciales son clave para nuestro desarrollo y que nos marcaran para siempre. 

El final de la película, yo considero el más importante, porque es donde, nos hace comprender, que todas las emociones de mezclan. Que cuando hay tristeza, después viene la alegría... que toda emoción y sentimiento es bueno enseñarlo a los demás y a nosotros mismo por supuesto. 

Que somos puro sentimiento y emoción, y eso nos hace ser humanos. 

Para mí, es una de la mejores películas de Disney Pixar. Creo que es una buena manera de pensar y reflexionar sobre el tema de las emociones y sentimientos, ya que en nuestra vida, tendremos miles de situaciones y tendremos que saber como canalizar cada una de las emociones que sintamos y que sientan los demás.






dimarts, 29 de setembre del 2015

REBELDE. LA CRUDA FÁBULA DE LOS NIÑOS SOLDADO

REBELDE



En algún lugar de África subsahariana, en una pequeña y remota aldea, Komona, una niña de 12 años, vive pacíficamente con sus padres, hasta el día en que es secuestrada por el ejército rebelde y se ve obligada a combatir como niña soldado. Por su capacidad para salvarse, le nombran “bruja de la guerra”. Su única salida y amigo será Mago, un chico de 15 años que desea casarse con ella.
Este conmovedor drama canadiense es un retrato de denuncia hacia las penurias de la infancia y la supervivencia de los niños soldado, mostrado emotivamente a través de la voz, los ojos y experiencias de la pequeña protagonista (Rachel Mwanza), así como una historia de amor entre los dos adolescentes protagonistas, quienes tratan de escapar de un mundo violento con atisbos de misticismo y belleza. 
Rebelle (War Witch) es también una carta de amor, a modo de fábula, de una joven madre hacia su futuro bebé, confesándole con inmenso cariño y honestidad la verdad sobre su pasado. Una lección de vida y esperanza sobre la voluntad y resistencia del espíritu humano. Una historia que te llegará al corazón.

NIÑOS SOLDADO

Actualmente hay entre 250.000 y 300.000 niños luchando en el mundo. Su reclutamiento comienza a la edad de 10 años y son utilizados como máquinas de guerra que ejecutan incluso a sus padres y amigos. 
“Los niños, querido hermano, son los mejores luchadores del siglo. Tienen más energía que la gente mayor y resisten sin sentir dolor físico.”



“Te entregan un arma de fuego y debes asesinar a tu mejor amigo. Hacen eso para ver si pueden confiar en ti. Si no le matas, a tu amigo le ordenan que te mate. Tuve que hacerlo, o de otra manera habría muerto. Esa es la razón por la que me fui… No podía aguantar más todo eso”.>Colombia, chico reclutado a los 7 años por un grupo paramilitar cuando era un niño de la calle"

dimarts, 26 de maig del 2015

VIDA DE MARIA MONTESSORI


MARIA MONTESSORI WEB

MARIA MONTESSORI, UNA VIDA DEDICADA A LOS NIÑOS


Esta es una película, un bio-pic realizado en Italia como miniserie de televisión, sobre la biografía de la médico, psiquiatra y pedagoga italiana María Montessori
La Metodología Montessori comenzó en Italia y es tanto un método como una filosofía de la educación. Fue desarrollada por la Doctora María Montessori, a partir de sus experiencias con niños en riesgo social. Basó sus ideas en el respeto hacia los niños y en su impresionante capacidad de aprender. Los consideraba como la esperanza de la humanidad, por lo que dándoles la oportunidad de utilizar la libertad a partir de los primeros años de desarrollo, el niño llegaría a ser un adulto con capacidad de hacer frente a los problemas de la vida, incluyendo los más grandes de todos, la guerra y la paz.El material didáctico que diseñó es de gran ayuda en el período de formación preescolar.
Es difícil actualmente comprender el impacto que tuvo María Montessori en la renovación de los métodos pedagógicos a principios del siglo XX, pues la mayoría de sus ideas hoy parecen evidentes e incluso demasiado simples. Pero en su momento fueron innovaciones radicales, que levantaron gran controversia especialmente entre los sectores más conservadores.

EL PSICÒLEG


Edat: a partir de 15 anys
Participants: mínim 10, màxim 30

Objectius:
-          Analitzar situacions
-          Observar a els participants
-          Pensar quina tipologia de preguntes són més adients amb l’explicació del joc

Desenvolupament: Una persona surt fora (és molt important que no sàpiga com es juga) i la resta fem una rotllana i diem que tenim una malaltia, som la persona de la nostra dreta.  La persona que es troba fora ens anirà fent preguntes i nosaltres haurem de contestar únicament si o no. Si la resposta es si, diem psicòleg i tots ens canviem de lloc, si la resposta és no, no passa res.

Avaluació: Preguntar com s’ha sentit la persona què es troba al mig una vegada a finalitzat el joc

LA CADIRA



Edat: a partir de 4 anys

Participants: mínim 6, màxim 20

Objectius:
-          Treballar la agilitat i la rapidesa
-          Desenvolupar el sentit de l´oïda
-          Aprendre distribuir-se en l’espai

Desenvolupament:
 Fem una rotllana de cadires, tantes cadires com participants hi hagi menys una. Posem música i els participants han de donar voltes al voltant de les cadires i quan es pari la música seure a la cadira que tenen més a prop. Qui no pugui seure, queda eliminat.

Avaluació: 
Analitzar la interacció que hi ha entre els companys a més a més d’observar la com actuen quan es para la música, ho capten ràpid o no.

CANGUR, CANARI, CAMELL

Edat: 4 fins 10 anys

Participants: de 15 a 20

Objectius:
-          Aprendre a parar atenció
-          Desenvolupar la agilitat i la rapidesa
-          Coordinar moviments amb paraules

Material: no cal

Desenvolupament: 
Fem dos grups, un són els canaris i els altres els cangurs. El monitor/a ha de dir, “caaaaaa...ngur” i els canaris han de agafar als cangurs. En canvi, si el monitor/a diu “caaaaaa...naris” els cangurs han d’agafar als canaris. Ara bé, si el monitor/a diu, “caaaaaa...mell” no ens hem de moure del lloc.

Avaluació: Mitjançant l’observació veure si els nens/es saben diferenciar els sons a més a més d’analitzar les mancances de cadascú a l’hora de tenir en compte l’agilitat i la rapidesa

Un Día en el LOUVRE

http://www.louvre.fr

27/11/2013 - Visita al Museu del Louvre

Algunes fotografies.. de moltes. 
Un viatge inolvidable. Vaig visitar la Torre Eiffel, Cathédrale Notre Dame, volta amb el Batobus de París...
I estar al Louvre!!






Diego V (cuadro de Diego Velázquez)

LA JOCONDE (cuadro de Leonardo Da Vinci)


Gaga Portrait (por Robert Wilson)



ADOPCIÓ INTERNACIONAL



Adopciones Internacionales



LLENGUATGE DE SIGNES

PORTAL DE LA LLENGUA DE SIGNES CATALANA




LA VIDA ES BELLA



En 1939, a punto de estallar la Segunda Guerra Mundial (1939-1945), el extravagante Guido llega a Arezzo (Toscana) con la intención de abrir una librería. 

Allí conoce a Dora y, a pesar de que es la prometida del fascista Ferruccio, se casa con ella y tiene un hijo. 
Al estallar la guerra, los tres son internados en un campo de exterminio, donde Guido hará lo imposible para hacer creer a su hijo que la terrible situación que están padeciendo es tan sólo un juego.

CRÍTICA

"Bella y conmovedora"

 "Entrañable relato. Con desbordante creatividad, Benigni dirige, escribe y protagoniza la película italiana más importante de la década"

DESCUBRIENDO NUNCA JAMÁS


Historia basada en la vida de James Barrie, el autor de "Peter Pan". Ambientada en Londres, en 1904, muestra el proceso que dio lugar a la creación de Peter Pan: desde que a Barrie se le ocurrió la idea hasta el estreno de la obra en el teatro Duke de Nueva York, en una noche en la que no sólo cambió su vida, sino la de todos los que estaban con él. 

CRÍTICAS

"Pura magia. (...) En la conmovedoramente lírica 'Finding Neverland' Johnny Depp añade otra de sus imborrables actuaciones, digna de Oscar, a su galería de personajes memorables."

 "Es un film intelectual familiar para padres e hijos instruidos, inmensamente placentera si no perfecta."


"Sorprendentemente emotiva. (...)

"Delicadamente seductora, genuinamente tierna y a menudo conmovedora sin ser sensiblera."



28 de Maig - Dia Internacional del Joc



DIA DEL JOC




ACTIVITATS PER FER AMB LES FAMILIES

COSMOCAIXA MUSEU

 

 ZOO




MUSEU DE LA XOCOLATA





MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA




PARK GÜELL




CASA BATLLÓ




 L'AQUARIUM




FUNDACIÓ MIRÓ 



 MUSEU D'ART CONTEMPORANI DE BARCELONA 





CUENTA CUENTOS

CONTES




LA ARAÑA

Integrantes:

Niños de la sala.

Elementos:

Un círculo dibujado en el suelo.

Procedimiento:


  • Se elige dentro de todos los niños uno que será la araña.
  • La araña se tiene que poner de rodillas en el suelo.
  • Con sus brazos que simulan ser las patas de la araña
  • tiene que atrapar los otros niños que se mueven alrededor
  • de ella, dentro de un gran círculo hecho en el suelo.
  • En cuanto hace prisionera a un niño este se convierte
  •  en araña, se agacha y le ayuda a atrapar a lo niños que quedan.

dilluns, 25 de maig del 2015

LA MÀQUINA D'ESCRIURE


La màquina d'escriure
El joc consisteix en fer una filera (també es pot fer en rotllana) i anar fent com que escrius en una màquina d'escriure o actualment un ordinador. 


És fa al ritme de la música, és a dir, si la música va lenta escriurem lentament, en canvi si la melodia sonarapida teclejarem rapidament. 

A més a més, a la mateixa interpretació hi ha "clins" que haurem de parar d'escriure i fer com que pasem de linia. 

És un joc molt senzill i fomenta la socialització del grup i la motricitat fina així com educadora poder observar si algun nen pateix algun trastorn auditiu.

LA BOMBA


Desenvolupament del joc:

Els jugadors formen una rotllana a terra amb les cames creuades. 
El jugador que para es situa al centre de la rotllana amb una pilota (la bomba) que passarà a un dels altres jugadors per iniciar el joc. 

Quan hagi passat la pilota, el jugador del centre començarà a comptar en beu baixa i amb els ulls tancats. 

Quan arribi a 10 aixecarà el braç dret horitzontalment; quan arribi a 20, l’esquerre; quan arribi a 30, el braç dret s’alçarà verticalment al costat del cap; als 40, ho farà l’esquerre, i finalment, quan arribi a 50 dirà bomba i picarà de mans. 

En aquell moment, el jugador que tingui la pilota entre les mans o, si no la té ningú, l’últim a tenir-la quedarà eliminat. 

De fet, quan el jugador que para està comptant, els altres van passant-se la pilota ràpidament seguint la direcció de les agulles del rellotge.

La persona que queda eliminada no desapareix d’escena: enlloc de tenir les cames creuades ara haurà d’estirar-les i quan el jugador de la seva dreta tingui la pilota haurà d’aixecar-se i saltar les cames del jugador eliminat per poder donar la pilota al següent jugador.



CANÇÓ ADAPTADA:

El joc de la bomba,
passa la pilota,
que si no explotarà,
passa-la ja!
Quant arriba fins a deu
la bomba s’acosta,
passa-la ja!
Quan arriba fins a vint
la bomba s’acosta,
passa-la ja!
Quan arriba fins a trenta
la bomba s’acosta,
passa-la ja!
Quan arriba fins a quaranta
la bomba s’acosta,
passa-la ja!
Quan arribi a cinquanta
la bomba explota
rà!
Passa-la ja!

UN, DOS, TRES, PICA PARET


ORGANITZACIÓ

Tipus de joc: De gran psicomotricitaí.
Espai de joc: Pati.
Nombre de jugadors: A partir de 3 persones.
A partir de: 4 anys aproximadament.
Material: Cap.

OBJECTIUS

Afavorir l’atenció, l’autocontrol, el moviment del cos i la imaginació, i potenciar el control d’inhibició motora.

DESENVOLUPAMENT DEL JOC

El nen que para es col·loca mirant a una paret. La resta o fa darrera una ratlla marcada a una certa distància de qui para. Aquest, picant amb les mans a la paret, diu: “un, dos, tres, pica paret” i es gira. Mentre està de cara a la paret la resta pot moure’s cap a ell. En girar-se, si veu algú movent-se, li diu el nom i aquest ha de tornar al lloc inicial. Els nens van avançant fins que algú toca l’esquena de qui para. En aquest moment, el nen tocat empaita a la resta, que ha d’intentar arribar al lloc de sortida. Para qui es tocat.

LA GALLINA CEGA


ORGANITZACIÓ

Tipus de joc: De gran psicomotricitat
Espai de joc: Classe o pati.
Nombre de jugadors: Mínim de 10.
A partir de: 4 anys aproximadament.
Material: Un mocador.

OBJECTIUS

Afavorir l’aspecte motor de tot el cos i també, en el cas del que fa de “gallina”, la psicomotricitat fina.

DESENVOLUPAMENT DEL JOC

Tothom s’agafa de les mans formant una rotllana. Una persona es posa al mig amb els ulls tapats i ha de fer el possible per agafar algú i descobrir com pugui (palpant, etc.) qui és. La gent de la rodona comença a donar voltes i fer tot el possible per esquivaria persona dels ulls tapats. Quan la del mig atrapa algú i endevina qui és, aquesta passa al cercle i l’altra es posa al mig de la rodona amb els ulls tapats i continua el joc.

OBSERVACIONS I VARIANTS

En el cas de nens de 6 o mes anys, quan la “gallina” agafa algú sempre es mira de disfressar-lo (posar-li ulleres, collarets, amagar-li el cabell…) per tal de confondre la gallina.

XARRANCA


Nombre de jugadors: 
Dos com a mínim.

Desenvolupament del joc: 
La Xarranca és un joc tradicional català en què es dibuixen una sèrie de caselles numerades al terra per on han de saltar els jugadors per ordre després de tirar-hi una pedra plana que caldrà recollir mentre se salta a peu coix.
Depèn del lloc on es juga, poden variar lleugerament les regles i el nom del joc. Tot i que una de les variants més típiques és la següent:
Hi juga un nombre indeterminat d'infants. Per torns es tira una pedra plana a la casella que toca. Es comença per l’1 i es va pujant (1, 2,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) fins arribar al 10. Cal que la pedra caigui dins de la casella, sense tocar les vores. Aleshores es fa el recorregut de la següent manera: cal passar per totes les caselles, successivament, saltant-se la casella que té la pedra, al peu coix, sense trepitjar les línies ni tocar amb l'altre peu el terra. Si el recorregut és dels que tenen caselles en creu i si cap de les dues caselles no és la que té la pedra, en arribar a aquestes es posa un peu a cadascuna, simultàniament (eixarrancats). En arribar al 10 l’ infantes gira i torna fins al principi. Quan s'està a la casella anterior ala que té la pedra cal ajupir-se i agafar-la i tornar amb ella al principi. Si durant aquest recorregut en algun moment el jugador toca amb l'altre peu al terra o trepitja una ratlla o enllençar la pedra no encerta bé la casella corresponent li passa el torn. Si fa tot el recorregut continua amb la següent casella fins que les ha fettotes. Qui primer fa tot el recorregut guanya.

Objectiu del joc:
Aconseguir fer tot el recorregut.

Material:
Una pedra plana i guixos de colors per dibuixar la xarranca al terra.

Què pot aportar aquest joc?
Estracta d’un joc amb grup en el qual està garantitzada la diversió. 
És un joc físic i d’equilibri, per tant s’ha de ser hàbil a l’hora departicipar-hi, es un joc per a totes les edats i en tot moment es lluita per intentar posar la pedra dins de la casella, ja que es el punt clau per poder tirar endavant amb el joc i aconseguir la victòria.

ARRENCA CEBES




Nombre de Jugadors:

A partir de 5 participants

Desenvolupament del joc:
Un jugador s’asseu al terra o a un banc, i els altres damunt seu en filera i ben agafats per la cintura. Un altre jugador fa el rol de pagès que arrenca cebes i ha de fer molta força. Quan aconsegueix arrencar un jugador, aquest li ajudarà a fer força per aconseguir arrencar al següent i així fins que ja no quedi ningú.
Els nens/es es col·locaran en filera i asseguts, i un es posarà de peu. Aquest que estarà de peu, intentarà aixecar als altres companys que estan asseguts. en aquest joc és molt important la força

Material necessaris:
Cap

Objectiu:
Arrencar tots els jugadors 

Què pot aportar aquest joc? 
Es tracta d’un joc on fonamentalment es treballa la força ja que has d’estirar als teus companys dels altres per tal d’arrancar-los i que et pugui ajudar.

LA CADENA




Edades: Más de 6 años
Nº de jugadores: Gran Grupo
Terreno de juego: Gimnasio, Patio, etc.
Tipo de juego: de pillar.

La para un chico/a que debe pillar a otro/a, cuando lo consiga se dan la mano y deberán ir a por otro jugador/a que si es pillado/a se unirá a ellos formando una cadena cada vez más larga. Cuando estén todos pillados se acaba el juego.
Variante: cada cuatro se dividirá la cadena en dos, así el juego es más rápido.

EL MOCADOR




OBJECTIUS:
.- Treballar l'agilitat, la velocitat de reacció i l'atenció.
.- Trobar gust en jugar.

DESENVOLUPAMENT:
Es divideix el grup en dos equips, que es situen en fila un davant l'altre, encarats.
Els jugadors de cada equip s'han de numerar.
A la zona mitja s'hi posa un jugador neutral sostenint un mocador.
Aquest jugador va "cantant " en veu alta un número i els jugadors de cada equip als
que correspongui han d'anar, agafar el mocador i portar-lo al seu lloc sense ser atrapat per l'altre jugador. Si ho aconsegueix guanya un punt.
Si l'agafen abans d'arribar al seu camp propi o travessa la línia central sense que l'altre hagi agafat el mocador el punt és pel contrari.

  REGLES:

  • No es pot passar a camp contrari si l'altre jugador no ha agafat el mocador. 
  • Es pot amagar agafar el mocador i provocar que el company trepitgi la línia central  

 VARIANTS:
.- Es pot jugar a un número de punts, a un temps determinat, fins a eliminar tots els jugadors d'un equip…
.- Si es juga fins a eliminar un equip sencer, els que van quedant es reparteixen els números dels companys eliminats.

EL ÁRBOL DE LA MONTAÑA

El árbol de la montaña aiao 
El arbol de la montaña aiao 

Ese árbol tiene una rama 
vaya rama 
ay ay ay que rama 
La rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Esa rama tiene una nido 
vaya nido 
ay ay ay que nido 
El nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese nido, tiene una huevo 
vaya huevo 
ay ay ay que huevo 
El huevo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese huevo tiene un pollo 
vaya pollo 
ay ay ay que pollo 
El pollo, del huevo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese pollol tiene una pluma 
vaya pluma 
ay ay ay que pluma 
La pluma, del pollo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Esa pluma es de un apache 
vaya apache 
ay ay ay que apache 
El apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese apache tiene un arco 
vaya arco 
ay ay ay que arco 
El arco, del apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese arco tiene un blanco 
vaya blanco 
ay ay ay que blanco 
El blanco, del arco, del apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese blanco está en un árbol 
vaya árbol 
ay ay ay que árbol 
El árbol, del arco, del apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama 
del árbol 
del árbol, del árbol del árbol 

El árbol... 

Ese árbol tiene una rama... etc

RATÓN QUE TE PILLA EL GATO


Se sortean el "gato" y el "ratón". Los demás niños se toman de las manos y forman un círculo. 
El "ratón" se coloca en el centro, el "gato" se queda fuera.
 
El "ratón" sale del círculo, entre dos de sus compañeros.
 Entra el "gato" y pregunta: "¿Por dónde salió el ratón?" y los niños contestan: "Por la puerta se escapó", y sale para cazar al "ratón" pasando por los mismos sitios que pase el "ratón".
 
Mientras tanto los demás niños cantan:
Ratón que te pilla el gato,
ratón que te va a pillar,
Si no te pilla esta noche,
mañana te pillará.

 
Si el gato pilla al ratón, el gato hace de ratón y el ratón de gato y empieza el juego de nuevo.
 
Si la persecución dura mucho el "ratón" o el "gato" se pueden poner frente al niño del corro que quiera que se sustituya diciendo: "gato" o "ratón". Y siguen jugando.


PALLASSOS SENSE FRONTERES

Payasos sin Fronteras

És una organització no governamental espanyola de pallassos, d'àmbit internacional i sense ànim de lucre, fundada a Barcelona el 1993 per un col·lectiu d'artistes procedents del món de les arts escèniques.

 El seu objectiu és actuar en zones de conflicte o exclusió, a fi de millorar la situació psicològica de la població, així com sensibilitzar la societat sobre la situació de les poblacions afectades i promoure actituds solidàries.